Malzemeler (10 kişilik)
· 400 g patates (küp şeklinde doğranmış)
· 300 g pırasa (beyaz kısmı iri doğranmış)
· 200 g soğan (iri doğranmış)
· taze soğanın yeşil yaprakları
· karabiber az miktarda
· 50 g zeytinyağı
· 1 l tavuk bulyon
· 200 ml çiğ krema
· tuz az miktarda
· 1 lt süt
Hazırlanışı
Zeytinyağını derin bir tencerede eritin. Yağ kızınca iri doğranmış pırasa ve soğanları
ekleyip karışımı sote edin.
Sebzeler renk almaya başlayınca tavuk suyunu, kremayı ve sütü ilave edip bir taşım
kaynatın. Patatesi, tuzu ve biberi ilave edin. Bütün sebzeler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık
45 dakika pişirin.
Bu sürenin sonunda çorbayı ince bir tel süzgeçten geçirerek temiz bir tencereye
aktarın. Bir taşım kaynatın. Ateşi kısın. Tuz ve biberini tekrar kontrol edin. Çorbayı soğutun.
Taze soğanın yeşil yaprakları ile süsleyerek servis yapın
19 Aralık 2009 Cumartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder