19 Aralık 2009 Cumartesi

Soğuk Vişne Çorbası

Malzemeler: 10 kişilik
· 1 kg olgun vişne (çekirdekleri çıkarılmış)
· 450 ml çiğ krema
· 50 ml bitkisel sıvı yağ
· 2 çorba kaşığı un
· 1 lt tavuk bulyon
· 1.5 lt su
· Tuz
Hazırlanışı
Vişneleri suda 10 dakika haşlayın. Bir kısmını süsleme için ayırın.
Başka bir tencerede sıvı yağ ve un ile beyaz meyane hazırlayıp soğutun.
Vişneleri ve tavuk suyunu ekleyip karıştırın. Birkaç dakika kaynatıp ince süzgeçten
geçirin.
Tuzu ve kremayı çorbanın içine çırparak katın. Çorbayı soğumaya bırakın.
Çorbayı ayırdığınız vişne taneleri ile süsleyip yanında çiğ kremayla servis yapın.
Not: Bu çorbaya isteğe bağlı olarak şeker de katılabilir.

0 yorum:

Yorum Gönder