Malzemeler (10 kişilik)
· 2 adet kavun
· 4 diş sarımsak
· 4 dolmalık biber
· 3 sivri biber
· 2 demet maydanoz
· taze soğan
· 1/2 su bardağı portakal suyu
· 1 su bardağı yağsız yoğurt
Hazırlanışı
Kavunların kabuğunu soyup, çekirdeklerini temizledikten sonra, küçük küpler halinde
kesin.
Dolmalık biberlerin sap ve çekirdeklerini temizleyip uzunlamasına dörde bölün.
Yoğurt ve maydanoz yaprakları dışında, bütün malzemeyi blender kabına koyup püre
kıvamı alıncaya kadar karıştırın.
Yoğurdu ekleyip karıştırdıktan sonra, büyük bir çorba kasesine alınız.
Buzdolabında en az 1 saat soğutun.
Buzdolabından alıp gaz paçoyu maydanoz yapraklarıyla süsleyerek, servis yapın.
19 Aralık 2009 Cumartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder