20 Aralık 2009 Pazar

MAYONNAISE SAUCE



MALZEMELER
4 adet Yumurta sarısı
1 Tatlı kaşığı tuz
Beyazbiber yeterince (1 çay kaşığı)
Hardal yeterince (1 tatlı kaşığı)
Bitkisel sıvı yağ 840 ml (4 su bardağı)
Sirke (kaliteli üzüm sirkesi ) 45 ml (3 yemek kaşığı dolusu )
Limon suyu yeterince (1 limon suyu)
HAZIRLANIŞI
1-Yumurta sarıları cam porselen veya çelik kaseyeye konur. Hızlıca elde veya
mikserde yumurtalar kabarıncaya kadar çırpılır ( Resim 1) .
2-Sirkenin yarısı eklenir ve karıştırılır.
3-Yağ damlalar halinde akıtılmaya başlanır. Orta hızda çırpmaya devam edilir.
Karışım emülsiyon oluşturmaya başladıkça yağı ip gibi akıtmak gerekir.
4-Mayonezin kıvamında katılaşma gözlenirse aralıklarla bir kaç damla sirke
eklenmelidir. Karıştırmaya kesintisiz devam edilmelidir.
5-İşlemin sonunda tuz, beyazbiber, hardal ve limon suyu eklenir ve karıştırılır.
6-Mayonezin uygun bir kaseye alınır, üzeri düzeltilir, streçle kapatılır, buz dolabında
saklanır. Gerekiyorsa hemen kullanılabilir

0 yorum:

Yorum Gönder