19 Aralık 2009 Cumartesi

Ördek Haşlama

Malzemeler
· 1 ördek
· 3-4 adet patates
· 1 adet kereviz
· 1 adet havuç
· 10 adet Arpacık soğanı
· 1 adet defne yaprağı
· 10 bardak su
· Tuz, karabiber
Hazırlanışı:

Hazırlanışı:
Ördek tüyleri yolunur içi temizlenir.
Tütsülendikten sonra, yıkanıp tuzlanarak ve ayakları gerisine geçirilir.
Bir tencereye ördekle birlikte havuç, kereviz, arpacık soğanı, defne yaprağı ve 10-15
bardak su ilave ederek ateşe konur.
Tencerenin ağzı açık olarak kaynatılır ara köpükleri bir kaşıkla alınır.
Kapağı kapatılarak ateş kısılır ve yaklaşık iki saat pişirilir.
Pişmeye yakın patatesler eklenir.
Et ve patetesler yumuşayınca ateşten alınır.
Servis yapılır.
NOT:
Ø Ördeğin kısık ateşte pişirilmesine dikkat edilmelidir.
Ø Ördek pişince; tencereyi ateşten alarak, ördekleri kol, göğüs, but ve sırt olmak
üzere parçalara ayırarak tabağa yerleştiriniz, uygun sos ve garnitür ile hemen
servis ediniz.
Ø Ördekleri pişirmek içintencereye koymadan önce içlerine bir demet maydanoz
konmalıdır.

0 yorum:

Yorum Gönder