Malzemeler (10 kişilik)
· 1 kg kemiksiz sığır kürek eti
· 350 g soğan (brunoise doğranmış)
· 50 g tereyağı
· 3 yemek kaşığı (15 g) kırmızı tatlı pul
biber
· 3 litre kahverengi fond
· 1kg küçük küpler halinde doğranmış
patates
· 100 g conkase domates
· Tuz
· Karabiber
Hazırlanışı
Kürek eti yağ ve sinirleri ayıklandıktan sonar 2 cm küpler halinde doğranır.
Kalın dipli bir tencereye yağ konur soğanlar renkleninceye kadar kavrulur.
Et eklenir, hızla bir kere karıştırılır, suyunu salmaması için renk değiştirinceye kadar
dokunulmaz,daha sonra karıştırılarak iyice kavrulur.
Karabiber, kırmızı pul biber, tuz eklenerek kavurmaya devam edilir.
Etler yumuşamaya başlayıncaya kadar yavaş yavaş kaynatılır.
Patatesler eklenir, et ve patatesler yumuşayıncaya kadar pişirilir, domates eklenir.
Lezzet kontrolü yapılır. Spaetzle ilave edilerek istenirse goulash garnish eklenerek
hemen ocaktan alınır ve sıcak olarak servis yapılır.
0 yorum:
Yorum Gönder