19 Aralık 2009 Cumartesi

Bouille boisse -Fransız balık çorbası-10 kişilik

Malzemeler
· 1 adet kırlangıç balığı
· 1 kg levrek veya mercan balığı
· 3 lt su
· 3 adet defne yaprağı
· 6 adet soğan (3 adedi ince kıyılmış)
· 75 g margarin
· 7-8 diş dövülmüş sarımsak
· 2 çorba kaşığı un
· 300 g havuç (jülienne doğranmış)
· 300 g pırasa (jülienne doğranmış)
· 2 adet çuşka biberi (jülienne doğranmış)
· 300 g mantar (dörde bölünmüş)
· 2 g safran
· 400 g karides (ayıklanmış)
· 30 adet iç midye (haşlanmış)
Hazırlanışı
Balıkları su, defne yaprağı ve 3 bütün soğan ile 10-12 dakika ağır ateşte pişirin.
Balıkların derilerini ve kılçıklarını ayırın, bir kapta bekletin. Balık suyunu bir
tencereye süzün.Margarini ayrı bir tencerede kızdırın. Kalan soğanları, sarımsaklı çeşniyi ve unu
katarak beraberce kavurun.
Havucu, pırasayı ve çuşka biberini ekleyip biraz daha kavurun ve biraz pişmesini
sağlayın.
Balık suyunu, tuzu ve mantarı ekleyip 5-7 dakika ağır ateşte pişirmeye devam edin.
Balık etini düzgün parçalara bölün, balıkları safran, karides ve midye ile birlikte
çorbaya katıp 5-7 dakika daha pişirin. Baharatını kontrol edip servis yapın.
Resim 9: Bouille boisse (buyabez)
Not: Bu çorba sarımsaklı tost melba ile de servis yapılabilir.

0 yorum:

Yorum Gönder