19 Aralık 2009 Cumartesi

Turtle Soup(Kaplumbağa Çorbası)



Kaplumbağa çorbası, çorba cinslerinin en çok tercih edilenlerindendir. Kaplumbağa
çorbası (clair) berraktır, bu nedenle kaplumbağa konsomesi denir.
Bugün dünyada hiçbir mutfakta kaplumbağa çorbası yapılmamaktadır. Çünkü çorba
70-80 kg’ lık kaplumbağalardan yapılır ve bu kaplumbağaların temini zordur. Gıda
endüstrisinde kaplumbağa konsomesi konserve olarak ve çok lezzetli bir şekilde
hazırlanmaktadır. Yani tüm işletmeler kaplumbağa konsomesini konserve olarak satın alır ve
kullanır.
Kullanımı çok kolaydır. Konserve kutusu açılır ve bir kaba boşaltılır. Kutu üzerindeki
tarife göre yeterli miktarda su eklenir ve kaynar derecede ısıtılarak servise hazırlanır.

0 yorum:

Yorum Gönder