Malzemeler
· 350 g karides
· 4 adet kabak
· 2 su bardağı et suyu
· 4 adet domates
· 1 adet salatalık
· 1 adet taze soğan
· 2 yemek kaşığı kırmızı şarap
· 1 çay kaşığı beyaz biber
· 1 tatlı kaşığı hardal
Hazırlanışı
Karidesleri öncelikle haşlayın ve kabuklarını soyun.
Domates ve salatalığın kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarın.
Taze soğanları ise iyice yıkadıktan sonra ince ince kıyın.
Daha sonra tuzsuz et suyunu bir tencereye koyun ve içine domates, salatalık, taze
soğan, sirke, beyaz biber, hardal, acı biber sosu ve karidesleri katarak iyice karıştırın.
Tuz karabiberini de ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatıp, buzdolabına kaldırın
ve en az 1 saat soğutun. Bir saat sonunda çorbanız servise hazır hale gelecektir.
19 Aralık 2009 Cumartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder