Malzemeler (10 kişilik)
· 1 kg ördek (temizlenmiş)
· 250 g biftek
· 50 g margarin
· 75 g pancar (kibrit çöpü julienne doğranmış-)
· 75 g pırasa (kibrit çöpü julienne doğranmış)
· 50 g lahana (tütün kıyımı doğranmış)
· 50 g soğan (ince julienne doğranmış)
· 2.5 lt sığır bulyon
· 200 ml pancar suyu
· Buket garni
· Taze çekilmiş karabiber, tuz
Hazırlanışı
Ördeği sıcak fırında 25 dakika renk alması için roti (kızartın) edin. Yağını süzün.
Bifteğin ön haşlamasını yapın.
Margarini derin bir tavada kızdırıp sebzeleri ekleyin. Sebzeleri renk aldırmadan
pişirin.
Et suyu ve pancar suyunu sebzelere ekleyin. Bifteği ördekle birlikte çorbaya katın.
Buke garniyi, tuzu, biberi de ekleyerek çorbayı birkaç dakika kaynatın.
Biftek, buket garni ve ördeği çorbadan çıkarın. Bifteği 1/2 cm’lik küpler halinde,
ördek etini kalınca kibrit çöpü biçiminde doğrayın. İkisini de tekrar çorbaya katın, tekrar
kaynatıp kefini alın. Tuzunu biberini kontrol edin.
Çorbayı yanında pancar suyu, krema ve ördek patatesi ile servis yapın.
Not: Pancar suyunu, soyulup rendelenmiş pancarın üzerini aşacak kadar soğuk suda
biraz bekletip tülbentten süzerek hazırlayabilirsiniz. Ayrıca, bu çorbanın malzemeleri
isteğe bağlı olarak değişik şekillerde de doğranabilir.
19 Aralık 2009 Cumartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder