Malzemeler: 10 kişilik
· Taze kişniş
· 500 ml yoğurt
· 200 ml çiğ krema
· 1.5 çorba kaşığı limon suyu
· 1 tatlı kaşığı köri
· Tuz
· Taze çekilmiş beyaz biber
· damla acısso
· Soğan (ince kıyılmış)
· 3 adet salatalık (çekirdekleri çıkarılmış, ince doğranmış)
· 500 ml tavuk bulyon
· 3 adet salatalık (çekirdekleri çıkarılmış, ince doğranmış)
· 500 ml tavuk bulyon
Hazırlanışı
Kişnişin bir kısmını süsleme için ayırıp kalanları parçalara bölün.
Yoğurdun 400 ml’ sini, krema, limon suyu, köri, tuz, beyaz biber ve Acısso ile birlikte
çırpın. Salatalıkları, soğanları ve tavuk suyunu ekleyin.
Buzdolabında en az 1 saat bekletip ayırdığınız yoğurt ve kişnişle süsleyerek servis
yapın.
Not: Buzdolabında bir gün bekletilmelidir.
19 Aralık 2009 Cumartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder