19 Aralık 2009 Cumartesi

Oxtail soup - öküz kuyruğu çorbası - 10 kişilik

Malzemeler
· 100 g- havuç (küçük parçalar halinde doğranmış)
· 100 g- şalgam (küçük parçalar halinde doğranmış)
· 800 g- sığır kuyruğu (ince)
· 200g- havuç (doğranmış)
· 250 g- soğan (doğranmış)
· 200 g- pırasa (doğranmış)
· 150 g-kereviz (doğranmış)
· 6 lt- sığır bulyon
· 2 adet – yumurta akı
· 600 g yağsız sığır kıyması -
· 5 g tuz (1çorba kaşığı)
· 15 adet- tane karabiber
· 1adet – defne yaprağı
· 1 dal- kekik
· 100 ml şeri
Hazırlanışı
Sığır kuyruğunu ince ince doğrayın.
Soğan, havuç, pırasa ve kerevizin 50’şer gramı ile birlikte bir tepsiye yerleştirin,
fırında biraz kahverengileşinceye kadar kızartın derin bir tavanın içine yerleştirin.
Et suyunu ekleyin, arada sırada kefini alarak yaklaşık 2 saat, sığır kuyruğu iyice
yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.
Sığır kuyruğunu sonra süslemede kullanmak üzere bir kenara ayırın.
Et suyunu süzün, yağını alın, yumurta akı, kıyma, tuz, kalan sebzeler, karabiber, defne
yaprağı ve kekik ile konsome (bk. 10 sınıf temel çorbalar) hazırlayınız.
Havuç ve şalgam toplarını ayrı bir kapta tuzlu su içinde pişirin, süzün ve kişi başına
bir parça sığır kuyruğu ile birlikte çorbaya katın. Şeriyi ekleyerek servis yapın.
Not: Büyük kesim yerlerinde sığır kuyrukları toplanıp temizlenerek ayrıca
paketlenmekte ve satılmaktadır. Sığır kuyruğu çorbası seçkin mönülerde yer alan, Avrupa
mutfaklarında bilinen bir İngiliz klasiğidir. Kesimlerden kalan kuyrukların değerlenmesini
sağlayan besleyici ve lezzetli bir çorbadır.
En lezzetli oxtail fabrikasyon olarak yapılıp konserve olarak satılan oxtail dir.
Kutunun üzerindeki tarifeye göre kullanılır.

0 yorum:

Yorum Gönder