Malzemeler: (10 kişilik)
· 150 g margarin
· 130 g un
· 3 lt tavuk bulyon (sıcak)
· 800 g kuşkonmaz (ön haşlaması yapılıp doğranmış)
· 200 ml çiğ krema, 1 yumurta sarısı, muskat rendesi (liason hazırlayınız)
· Tuz
· Taze çekilmiş beyaz biber
· 100 g kuşkonmazın yeşil kısmı (haşlanmış)
Hazırlanışı
Margarin ve undan sarı (roux)meyane hazırlayıp soğutun.
Sıcak tavuk suyunu karıştırarak ekleyin, pütürleri dağıtın.
Kuşkonmaz parçalarını çorbaya katın. Çorbayı bir taşım kaynatın, kefini alın.
50 dakika kısık ateşte pişirin. Süzgeçten geçirip başka bir tencereye aktarın.
Liasonu katın, tuz ve biberini ekleyin. Kuşkonmazın yeşil kısmını 5 cm uzunluğunda
kesip çorbaya ilave edin. Sıcak olarak servis yapın.
Üzerinin kabuk bağlaması için fındık büyüklüğünde tereyağı bırakın ve benmaride
bekletin
19 Aralık 2009 Cumartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder